[DIJELIMO SREĆU] Andjela Simonović

Ovaj tjedan samo otvorili prvu online izložbu po nazivom New Balkan koju smo organizirali s našim prijateljima Kombinartom. Cilj Izložbe ali i cijelog projekta je da bi pokazali ono najbolje s Balkana što umjetnici stvaranju. Nisamo stali samo na izložbi, danas (17.10) možete sudjelovati na predavanju Feminizama i  žene u umjetnosti”  a u utorak na predavanje “Kako postati uspješan umjetnik . Kako nebi stali na tome ovaj tjedan vam  predstavljamo odličnu umjetnicu Andjela Simonović. Ova mlada umjetnica će vam se predstaviti u ovom članku možete naći link njezinog profila na Vijugi kao i prijave za ova predavanja 🙂 Pa krenimo 🙂

  • Možeš se ukratko predstaviti? 

Moje ime je Andjela Simonović.Živim u Kruševcu u Srbiji.Moj hobi je crtanje i slikanje, moja prva ljubav.Idem u srednju medicinsku školu u Kruševcu.

  • Kada si prvi put uzela kist u ruke i kako si išao tvoj put u svijetu umjetnosti?

Ljubav prema crtanju sam razvila od malena i samouka sam.Kada sam bila mala to mi je bila glavna zanimacija i vremenom se to usavršavalo.Tek sam kasnije počela i sa slikanjem.Do toga je došlo spontano, mojom znatiželjom.Slikarstvom se bavim poslednjih 3 godina aktivno.Volim da učestvujem u takmičenjima i konkursima.

  • Što za tebe predstavlja uspjeh u svijetu umjetnosti? Gdje sebe vidiš u budućnosti?

U budućnosti želim da se što više usavršavam što se tiče slikarstva i da usvajam nova znanja o tome, i da moje slike ostave zapamćeni trag umetnosti. Planiram da se više posvetim umetnosti, uprkos školskim obavezama i manjku slobodnog vremena.Skoro sam otvorila instagram profil @simonovica_art dostupan za porudžbine slika i portreta.Nastaviću,biću uporna i neću zapostaviti ovaj dar.Za sada mi je ovo hobi i veliko uživanje, pa videćemo šta budućnost nosi.

  • Kakve radove najviše voliš raditi? I kako nastaje jedan tvoj rad?

Inspiraciju nalazim u svakodnevnom životu, pejzažima.Lepote i plodovi prirode.Uglavnom mi je referenca sa fotografije ili iz mašte.Taj sam proces stvaranja me opušta i ostavruje.Odmah postavljam bojama i kasnije dodajem detalje.Oduvek me je privlačio hiperrealizam.

  • Možeš molim te odabrati svoj dva rada koje si objavila na Vijugu koja su za tebe posebni? 


By Andjela Simonović

  • Koje bi tehnike još voljela bolje naučiti i zašto? 

Tehnike koje najčešće koristim jesu akrilne boje i grafit.Volela bih da probam nešto novo i naučim rad sa uljem.

  • Za sami kraj molim te reci što bi poručila umjetnicima na Vijugi? 

Umetnicima na Vijugi bih poručila da budu uporni, ostvaruju svoje snove i nikad ne odustaju.Drago mi je što sam deo ovog projekta.

Pratite ovo predavanje na linku 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *