[EDITOR OF THE WEEK – SPECIJAL] Petra Grahovec

Donosimo ti još jedan izbor naših umjetnika s Vijuge. Za danas radove je odabrala naša Petra Grahovec.

[EDITOR OF THE WEEK – SPECIJAL] Petra Grahovec donosi nove radove! Petra Grahovec književnica je na Vijugi koja je objavila dvije svoje knjige na Prime Vijuga trgovini. Njezine knjige su : Boje mjeseca  i Put do tebe.  Možeš ih pronaći na Prime Vijuga web trgovini. Krenimo s radovima!

Petra, zašto si odabrala ove radove?

Između more odličnih radova bilo je veoma teško odabrati desetak onih koji se izdvajaju nečim posebnim u oku promatrača. Svaki od njih ima ono nešto posebno što privuče oko gledatelja, da zastane i promotri pažljivo. Ovo je mojih top 10 radova. Radovi koje sam odabrala su magični te svaki od njih nosi neku poruku u sebi.


By Dorotea Dorka

Ovaj rad od Čajanka dojmio me se zbog jedinstvenosti a opet obogaćen nekom vrstom čarolije kojom odiše. Vratio me u djetinjstvo te podsjetio na priču Alisa u zemlji čudesa. Na sva ona maštanja koja imamo kao djeca, maštanja koja se izgube tokom odrastanja u izgubljenom vremenu. Na dijete koje cijeli život čući u nama i traži način da se s vremena na vrijeme pokaže.


By Mihovil Pintarić

Ovaj rad me podsjećana današnji život, žurbu i stres koji nas okružuje. Veoma dobro opisuje današnje stanje društva. Na život u kojem gubimo ono nešto bitno putem ganjajući  karijere, posao novac, na tehnologiju koja nas okružuje a prazni naš život. Ova slika jasno mi govori da je ponekad nakon teškog tjedna, mjeseca potrebno uzeti vrijeme za sebe da se napunimo  dobrom energijom, učinimo ono što nas veseli.


By Ena Vareševac

Ovaj rad sam odabrala zbog same žene na slici, njene jačine i poruke koju šalje. Mene ova slika asocira na ratnicu, ženu koja se probija kroz muški život sama uzevši odmor od svega. Žena koja uvijek mora da bude sređena, spremna za borbu i preživljavanjem. Odličan odabir što je postavljena u crno bijeloj tehnici jer nam tako dočarava svoju bit.


By MesakPhoto

Čarolija koja je uhvaćena na ovoj fotografiji jednostavno oduzima dah, privuče da želite dodirnuti tu vodu, omirisati zrak oko nje. Buđene prirode u proljeće koju još uvijek nije dotakla ljudska ruka. Sama po sebi fotografija vas mami, doziva. Savršeno uhvaćen i zabilježen trenutak kroz fotoaparat dočaran bojama prirode.


By Anita Hrabrov Petrić

Jednostavno obožavam ovakvu vrstu umjetnosti kada slikar svojim potezom kista uhvati onu bit, srž osobe koju slika. Dočara nam sve u bojama ne izgovorivši ni jednu jedinu riječ a izgovori cijelu priču. Tehnika kojom se radi, miješanjem boja da se dobije ono potrebno da bi se dobilo čisto savršenstvo.

U MAŠTI Uplovim često u svoj svijet maštegdje crveni makovi zlatno žito krase,pa šetam i dišem opijena milinomjer prisustvo tvoje tamo imam za se’. Imam, u mašti, livade i staze i siguran korak; tvorci smo mu sami,u mašti nas čuvam, ne dam da nas gaze;u mašti su srećom oslikani dani. A onda se prenem iz tog milog svijeta. Vidim da sniježi, sva su polja bijelapa kao djetešce oko suzom caklimanđele u snijegu čeznutljivo tražim; želja mi je ugledati djelo tvoga tijela. Al’ nema te da u snijegu oslikaš korake,da probudiš neke nade nove.Nema te da me malu vodiš,A svjetlost vuče; vječnost me zove… Oslikat ću anđela u snijeguprije nego vječnost me odneseda nekome, k’o što sam i sama,taj anđeo ljepotu donese. Sandra Utovac

Ova pjesma me ostavila bez daha. Sve njezine pjesme su odlične, ali ova mi je nekako najdraža, posebna, pa je i zbog toga u mom odabiru. Igra riječi i misli koje su prenesene na papir a daju cijelo ukupan dojam u savršeno skladnu pjesmu. ne bih ništa dodala ili oduzela jer tada pjesma ne bi bila ono što jeste, savršena.


By SmyleiOwl

U ovoj fotografiji je uhvaćena prošlost, sadašnjost i budućnost, sva maštanja i želje u oku jedne djevojčice. Odličan odabir boja, po meni slika je čisto savršenstvo. Mami vas da zastanete i pogledate je malo dublje, da se zagledate u oči i u njima prepoznate jedan čitavi svijet koji nas okružuje. Ta čista nevinost u samo jednom pogledu.


By Aleksandra (photo_by_ana98)

Fotografija me privukla uhvativši trenutak ljeta, veselja. Magija koju dodaje zalazak sunca u pozadini. Sva čarolija ljeta koju priželjkujemo tokom zime. Siječanja na neke sretnije dane kada samo kao djeca veselili se vrtuljcima i zabavnim parkovima. Poput povratka u prošlost kojeg se svim mi rado sjećamo.


By Vanessa Lukas

Pogled u budućnost, tako ja vidim ovu fotografiju. Zašto sam odabrala nju? Iz razloga što mi se sviđa kako je postavljena, boje koje su vrhunski odabrane a dočaravaju nam cijelo ukupni dojam. Magija kojom zrači djevojka u ogledalu i njen pogled pun nade i očekivanja. Savršeno uhvaćen trenutak fotoaparatom.


By Shizsbella

Zbog toga što je fantastična, odličan odabir boja. Pogled u kojem su uhvaćena sva nadanja jedne žene. Tehnika kojom je rađena da bi se dobila slika u toplim zemljanim bojama. Ne bih ništa više dodala ili oduzela, po sebi slika prikazuje upravo ono što vidimo na njoj, nadu i čežnju uhvaćenu u oku žene koja nas promatra.

Prošli odabir dobili smo od naše Maje Dabetić, a njezin izbor možeš pronaći na poveznici.  Vidimo se s novim izborom radova naših Editora.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *