[EDITOR OF THE WEEK] Sunčica Grđan

Nakon što je Sunčica Grđan pobijedila na rubrici The best artist of the week sa svojom fotografijom “Rijeka Kupa” dobila je priliku da pokaže najbolje radove s Vijuge i da na taj način podrži ostale umjetnike u tome što rade. Pogledate u nastavku koje je radove odabrala. Pa krenimo redom.

By Sunčica Grđan

Zašto si odabrala ova radove?

Svaki od ovih radova, na jedan način je na mene ostavio poseban dojam. Smatram da su svi u suštini jednako zanimljivi ali svaki od njih ima crtu autentičnosti te individualnosti. Upravo ta autentičnost, te mali detalji, u promatraču bude želju za istraživanjem pojma “umjetnosti”. Iako je to jedan jako kompleksan pojam, svaka ga osoba može definirati na svoj način. Proučavajući radove, na svakom možemo uočiti što taj kompleksan pojam “umjetnosti” znači za svakog od prikazanih autora.

By Bosko Sabazovic

Jako je zanimljiv odnos u pristupu oblikovanju koji umjetnik koristi. Suprotstavljeni motiv se povezuju u jednu cjelinu. Izuteno je zanimljiv pristup u kojem autor povezuje vanjski i unutrašnji prosor u jednu cjelinu. Ovaj rad možemo definirati kao “zarobljavanje prostora”. Nevjerojatni su detalji koji obogačuju ovaj rad )detalji na zidovima unutrašnjeg prostora, način na koji je oblikovana livada…

By Maja

Jako zanimljiv odnos boja te tekstura koje su prikazane na fotografiji. Djelo podsjeća na apstarktnu umjetnost ali sa dozom individualnosti. Proučavajući djelo, podsjeća me na apstraktnu umjetnost Vasilija Kandinskog te ostalih umjetnika koji su se igrali sa bojom na način da su je prolijevali, praskali, kapali…
Prikazane boje se nadopunjavaju te čine zanimljiv kontrast u međusobnim odnosima.

By Lucija Mrzlečki

Jednostavan prikaz prirodnog okruženja, koji prikazuje ljjepotu te posebnost prirode. Fotografija također prikazuje zanimljiv kut fotografiranja koji nas podsjeća na žablju perspektivu. Umjetnica je obratila pažnju i na zoomiranje, na način da je 1. plan zamaglen te ne dolazi do izražaja u kontrstu s drugim planom u kojemu nam je sve jasno vidljivo.

By Martina In Wonderland

Vrlo zanimljiv odnos u igri sa planovima. Upravo zbog zamaljenog stražnjeg dijela, prvi plan promatraču izgleda živo i bogato. Zanimljivi kontrasti boja koji nas povezuje s proljećem, procesom cvijetanja, odnosno rađanja novih života.
Toplina se dobija upravo iz tonova blijedoružićaste boje koja prevladava kompozicijom.

By Vanessa.lukas_

Fotografija prikazuje dvije umjetnosti: sam proces ručnog rada te fotografiju koja zabilježava proces nastanka nekog predmeta. Zanimljivo je i igranje s različitim predmetima koji su prikazani na fotografiji i čine kompoziciju dinamičnijom.
Zanimljivo mi je i cvijeće koje obogaćuje donji lijevi ugao prikaza. Iako je osušeno, ono upravo takvim stanjem daje retro dojam cijelom prikazu.

Čestitamo Sunčici na pobjedi koju je ostvarila u ovom tjednu kao i izboru odličnih radova s Vijuge. Hvala svima koji ste čitali i vjerujemo uživali u ovom izboru. Ako Vam se svidio ovaj izbor pohvalite ga u komentar.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *