[EDITOR OF THE WEEK] WEEK 98 – KidofOzz

Ovaj tjedan ćemo uživati u odličnim radovima koje je izaborao KidofOzz(Marko). Marko je strastvenim fotografi iz Sombora iz Srbije. Kaže kako je ljubitelje umjetnosti ali najviše fotografije,slikarstva i poezije . Njegove fotografije možete pogledati na Vijugi ovdje<<.          U nastavku možete pogledati radove koje je izabrao.

Pogledate odabrane radove i komentare!

Zašto baš te radove? 

Pri biranju radova vodio sam se isključivo svojim osećajem. Ovih 6 radova zapali su mi za oko, njih sam u moru dobrih radova upamtio, što smatram vrlo bitnim faktorom pri selekciji. Drugačiji su, imaju lični pečat, i za sve njih je zajedničko da su i tehnički veoma kvalitetni.

Pa krenimo redom ! 🙂 


By Kristijan Gradečki /

Kristijana i njegove slike doživljavam kao najveće otkriće Vijuge. Njegovi radovi ne prestaju da me oduševljavaju, meni se veoma posebni. Način na koji on uspeva da dočara atmosferu i palete koje bira iznova i iznova me oduševljavaju. To su slike koje bih rado okačio na svoj zid, i verovatno mi gledanje u njih nikada ne bi dosadilo


By Teodora

Sjajan i veoma poseban rad. Atmosfera i emocija  su toliko jake da mi ne dozvoljavaju da prestanem da ga gledam. Drže mi pažnju i teraju me da mu se ponovo vraćam ne bih li gao još malo promatrao.


By Миња

 

Minjin stil mi se mnogo dopao. Daje nam dovoljno detalja dok istovremeno uspeva da stavi atmosferu u prvi plan. Posebno mi se dopao i način na koji njene radove posmatram,  oni mi dozvoljavaju da ono što vidim povežem sa svojim uspomenama i prizorima kojih se prisećam. Izmešta me u neki drugi svet.

 


By Dragana Djurdjevic

 Ovaj rad mi je odmah privukao pažnju. Podsetio me na stare slikovnice i ilustracije bajki uz koje sam odrastao. Lep kontrast i dubina, zanimljiv koncept i pregršt detalja. Prezanimljivo!


By Petar Mošić

Kao neko ko je ljubitelj minimalizma i nekonvencionalnih kompozicija,  nije ni čudo što sam odabrao baš ovaj rad. Iako moram da priznam da sam se malo dvoumio oko odabira,  Petar je neko ko je pretalentovan, i nije baš naivan  posao odabrati samo jedan njegov rad. Ono što mi je posebno  interesntno na ovoj slici je način na koji me intrigira.  Autor nam je dao kontekst ali ne i dovoljno informacija da znamo o čemu se zapravo radi na slici, a takve radove uvek volim, jer me teraju da razmišljam van trenutka predstavljenog na slici. Takodje, ne mogu a da ne pohvalim tehničke kvalitete ove slike. Bravo!


By Pai

 

Dobro poznat motiv odeven u novo ruho. Mnogo mi se dopada jednostavnost i kolor paleta.

Da li Vam se sviđa ovaj izbor radova s Vijuge?
Pišite nam u komentare 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *