[PROMOCIJA] Knjiga “Adastra” i nagradna igra

[27.11.2020] Promocija je odgođena za petak 4.12.2020. možete je pratiti unutar ovog članka.


Ove godine je Ivona izdala svoju drugu zbirku proze i poezije pod nazivom “Adastra”.Inspirirana latinskom izrekom “Ad Astra” (hrv. “Do zvijezda”), Ivona čitatelje pokušava vratiti u život koji im je prijeko potreban i uzdignuti najčistije emocije do samih visina.  “Adastra” je skup pjesama nastalih u zrelijoj dobi, također podijeljena u cjeline. Ovoga puta riječ je o tri cjeline od kojih svaka nosi poseban naslov, točnije posebno odabranu latinsku izreku (Amor vincit omnia, Acta non verba i In continuo) koja je objedinila pjesme i raspodijelila ih u odgovarajuće tematske cjeline. Svaka pjesma i prozni tekst popraćeni su pripadajućim personaliziranim ilustracijama mladih ilustratorica Marinele i Gracije Kozić.

Ivona Ivić mlada je 21-godišnja pjesnikinja iz Bošnjaka. Osnovnu školu završila je u rodnom mjestu, Opću gimnaziju u Županji, a studij Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u Osijeku.

Književnom svijetu predstavila se u lipnju 2019.godine izdavši svoj prvijenac “Mjesečar”. Njezin “Mjesečar” sastoji se od četiri cjeline (Ljubav se ljubavlju vraća, Ulovljene misli, Život – to ste vi i Ponoćne misli), a kako ona sama kaže, njezino je najdraže – prvorođenče.

Pisanjem se bavi od malih nogu, a sam čin pisanja predstavlja joj bijeg od stvarnosti u tisuću različitih svjetova i dimenzija.

Iako su joj poezija i proza trenutno prioritet u pisanju, u procesu nastanka je i njezin prvi roman za mlade pod nazivom “Čujem tišinu kako vrišti” koji je opisujući život jedne srednjoškolke, svojevrstan priručnik za adolescente koji prolaze kroz razdoblje turbulencije i traženja.
S obzirom na to da je Ivona po struci odgojiteljica, nerijetko se bavi pisanjem pjesama za djecu I crtanjem dječjih slikovnica.

Strast pronalazi i u ostalim oblicima umjetnosti – klasičnoj glazbi, fotografiranju i slikarstvu.

Svi oni koju se prijave na ovaj događaj ulaze u mogućnosti da osvoje jednu od dvije knjige koje ćemo poklanjati tijekom promocije knjige “Adastra”. 

1. Knjiga  – Adastra,  Ivona Ivić + Bookmarker

2. Knjiga – Mjesečar,  Ivona Ivić + Bookmarker

PROMOCIJA – PETAK 04.12.2020. U 17:15. PRATITE JE NA  LINKU 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *