TEAM CHOICE SPECIJAL: Dva svijeta

TEAM CHOICE SPECIJAL: Dva svijeta

U današnjem Team Choice Specijalu donosimo dva svijeta: umjetnički izražaj kroz fotografiju i izražaj kroz digital art i ručni rad.

TEAM CHOICE SPECIJAL: Dva svijeta rezultat su odabira naših ambasadora Martine i Boška. Martina je odabrala ljetne fotografije na naše ljeto na Vijugi dok je Boško više naginjao malo drukčijem odabiru. Uvijek smo sretni kad dobijemo ovakav izbor radova jer umjetnici se ističu u svojoj različitosti.  Krenimo s radovima!

Martina, zašto si odabrala ove radove?

Leto je u punom jeku. Dani su dugi, priroda bujna, boje su izrazene, temperature visoke, emocije pustene na najjace. Ljudi su puni entuzijazma i zivotne radosti, u snaznoj interakciji sa prirodom, pretapajuci se u nju, disuci je punim plucima, ovekovecavajuci njene lepote. Radove koje sam ovoga puta odabrala otslikuju leto sa svim njegovim karakteristikata I naprosto zrace, a autori su to odlicno odradili.

 


By Domisljato

Kada biram radove, cesto krecem od sebe. Ovo je nesto sto sam fotografisala I koje bi ponovo fotografisala kad bi dobila mogucnost. Ogromno letnje sunce skriveno iza obrisa brodova I svih boja zalaska sunca u jednoj fotografiji. Pogled kome je tesko odoleti, prizor koji vam puni dusu lepotom.


By Ena Vareševac

Nesto sto odavno planiram da uradim – fotosesija u polju suncokreta.

Prosle godine su mi promakli, nadam se da ove nece. Na fotografiji ima nekoliko elemenata koji se savrseno uklapaju. Polje sa biljkom koja najvise asocira na sunce – suncokret. Topla svetlost zlatnog casa koji je najlepsi period za fotografisanje I subject koji je veoma poetski namesten I cije boje su u skladu sa ostatkom slike. Devojka koja lovi zalazak sunca zatecena na poljani malih sunca.


By PetraDubravica

Citavi album Blooming je prelep I moram da priznam da kad sam otvorila Vijugu pre neki dan, odmah mi je upao u oci.

Bilo mi je tesko da se odlucim za jednu fotografiju, ali ipak sa odabrala ovu na kojoj je opet prikazana interakcija izmedju subjekta I lokacije. Nevina I nezna plavokosa devojka, milog pogleda, odevena u roze. Boja okoline je smirena I ne takmici se sa subjektom, ali boje su skladne. Ono sto vezuje subject za lokaciju je cvece koje je devojka ubrala da bi ga iskoristila kao rekvizit. Pravi melem za oci.


By Maja Dabetić

Kad sam prvi put ugledala ovu fotografiju, nisam mogla da poverujem svojim ocima – da li je realna ili nije. Maja je odlicno ulovila moment, svaka cast. Tri razlicita leptira na jednom mestu – najveci dominira na fotografiji, a ostala dva dopunjuju efekat. Opet povezivanje sa prirodom, lov na momente koji mogu da vam se dogode samo na nekoj letnjoj avanturi. Pozadina – voda sa listovima je diskretna, ali daje dovoljno informacija o celokupnoj okolini leptira.


By Nikola (@johnny_the_photographr)

Ova fotografija se mozda najmanje uklapa u temu, ali to ne znaci da ne bi mogla da je povezem sa letom. Oko kao plavilo mora I koza kao izbrazdan pesak na plazi. Odlican contrast. Oci su zaista ogledalo duse, jer bi iz ove fotografije mogla da napisem cele price o emocijama koje se citaju iz oka. Primecuje se neka nostalgija, ali istovremeno I strast za zivotom, a bore su iskustva koje je zivot izrezbao na licu subjekta, pa odatle I naslov Oci pune mudrosti je sasvim prikladan.

TEAM CHOICE SPECIJAL: Dva svijeta  nastavlja se s Boškovim izborom.

Boško, zašto si odabrao ove radove?

Svaki od odabranih radova ima nešto svoje jedinstveno što me je privuklo, nešto što ga odvaja od ostalih odabranih radova, kod nekih kolorit, kod nekih kontrast i tako dalje. Bitno mi je da se svaki odabrani rad istakne, jer na taj način ne dolazi do međusobnog stapanja odabranih radova ili favorizovanja jednog pravca ili teme. Nadam se da je izbor dovoljno dobar da inspiriše i prikaže ono najbolje na vijugi.


By Anita Novaković

Zmijanjski vez je duboko ukorenjen u kulturu Srba na prostoru današnje BiH. Njegov jedinstven izgled, harmoničnost i jednostavan kolorit su neki od razloga zašto je dospeo na UNESCO-vu listu. Lepo je videti da jedna mlada osoba kao što je Anita neguje ovu divnu tradiciju, i radujem se njenim novim radovima. Ona je u svom radu ispoštovala princip veza, mada bilo bi zanimljivo da napravi neki moderniji osvrt, čisto da se vide estetske mogućnosti Zmijanjskog veza.


By Katarinac

Vizuelno, rad me mnogo podseća na film Begotten (ako nemate jak želudac, ne gledajte ga).

Voleo bih čuti komentar autorke šta je njena zamisao, mada sviđa mi se što rad nema naziv, što posmatraču daje slobodu da sam osmisli scenario. Ja često ne dajem nazive radovima, iz istog razloga, uvek je zanimljivo čuti mišljenje i razmišljanje drugih. Vidim prikaz otuđenosti i samoće. Rad je crno beo, nije lako izvesti rad bez upotrebe boja, dosta ste ograničeni, mada Katarinac je lepo to izvela.


By Valerian Manutea

Jos jedan Vojinov rad u njegovom prepoznatljivom maniru. Rad prikazuje emociju mržnje, verovatno izazvana razočarenjem, ali najbolje je da nam to autor lično otkrije. Dopalo mi se što je rad koncipiran kao poster, mogu da ga vidim kao vizuelno rešenje za poster nekog anima filma ili serije. Kolorit mi je takođe usklađen sa emocijom mržnje, tamni deo koji polako ali sigurno guta figuru daje na dramatičnosti i simbolički se lako može klasifikovati kao vizuelni prikaz šta mržnja radi čoveku.


By Shizbella

Na trenutak sam pomislio da je u pitanju portret slikan akrilom, ali ipak je digitalna umetnost u pitanju.

Rad mi se dopao zbog kontrasta lica i ruku. Dopalo mi se to što rad nije “ispeglan”, boje nisu blendovane, jasno se vide potezi, što daje na dinamičnosti radu, oseća se pokret. Pretpostavljam da je modna fotografija jedna od inspiracija za ovaj rad, lako ga mogu zamisliti kao naslovnicu nekog modnog ili “teenage” časopisa. I ostali radovi su joj odlični, ali ovaj mi je prvi privukao pažnju.


By Nina Pocuca Art

Apstrakcija u stilu Džeksona Poloka, koja uglavnom nastaje kapanjem boja na podlogu. Mene ovaj rad asocira na nekakav kamen, granit na primer, jer kapljice boja me podsećaju na zrnastu strukturu granita, a i boje su veoma slične jednoj od varijacija granita. Ovakvi radovi su efektni i imaju smisla samo ako su velikih dimenzija, tad dolaze do punog izražaja.

Nadamo se da su ti se odabrani radovi našeg TEAM CHOICE SPECIJAL: Dva svijeta svidjeli, a ako jesu pogledaj i naš prošlotjedni Team Choice Specijal: Izbor u srpnju.  Vidimo se uskoro s novim izborom naših ambasadora.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *