Team Choice Specijal: Izbor u srpnju

Team Choice Specijal: Izbor u srpnju

Danas donosimo fenomenalan izbor radova naših ambasadora Eliveli  i Anite . Prošli tjedan pojačali smo boje, a ovaj?

Team Choice Specijal: Izbor u srpnju donosi svježe odabrane radove naših umjetnika s Vijuge. Da ne duljimo pogledaj u nastavku što smo pripremili.

Anita, zašto si odabrala ove radove?

Pristupam ovom izboru vrlo nostalgično raspoložena, pa su me tako i privukle fotografije koje podržavaju to osećanje. Nostalgična za letom u 80tim kada sam bila dete, nostalgična za jugoslovenskom estetikom. Ali ovaj izbor sadrži i jedan kontrastivan element na kraju koji me je oduševio jačinom emocije koju je izazvao kod mene. Pogledajte ceo izbor i obavezno posetite i pogledajte ostale radove ovih sjajnih umetnika na portalu Vijuga.


Provided by MesakPhoto

Prvi rad u ovom izboru je iz albuma Pejzaž autora Hamze Mesaka. To polje zlatne pšenice koja ispunjava kadar pojačava moju nostalgiju. Divne komplementarne boje zamućene pozadine daju toplinu fotografiji. Bravo za fotografa. Pored portreta, Hamza pravi odlične fotografije pejzaža. Obavezno pogledajte i ostale radove u ovom sjajnom albumu.


Provided by Kristina Jevtic

Drugi rad u ovomesečnom izboru je fotografija Kristine Jevtic iz albuma pod nazivom -1-. Album prati deo pesme Ane Ristovic iz zbirke Lajke na mesecu pa to stvara potištenu, ćudljivu atmosferu ovoj seriji fotografija. Retro nameštena soba na fotografiji i prekomernost stvari u njoj poput kasetofona i dva CD plejera, nekoliko lampi, puno jastuka, sve to me vraća u te mistične 80te koje sam spominjala na početku. Bravo, Kristina.


Provided by PetraDubravica

Sledeći rad je deo serijala pod nazivom Mood Petre Dubravice. Ceo album odiše retro estetikom i jakim kontrastnim bojama. Fotografija koju sam izabrala me privukla kadrom koji prikazuje uhvaćeni pokret, neku vrstu zanosa, a sve to van fokusa. Petra je majstor portreta nabijenih emocijama, pa je takav i ovaj album.


Provided by Tamara Šobota

A sada sasvim nešto drugačije, ali ipak blisko po emocijama prethodnim radovima. Autorka slike pod nazivom Still on our wild je Tamara Šobota koja sebe opisuje kao defektologa sa crtačkim afinitetima. Ova slika me podsetila na kratku priču Dejvida Morela “Narandžasta je za patnju, plava za ludilo”. Baš me interesuje da li je Tamara čtala tu priču.


Provided by Aleksandra (photo_by_ana98)

Poslednji rad u ovom izboru je šok za (moj) sistem. Fotografija je deo albuma Beauty of macrophotgraphy i prikazuje makro kadar insekta kojeg se plašim najviše na svetu. Takav kontrast u konceptu i subjektu, kao i bojama na fotografiji, izaziva baš jake emocije što je uostalom i glavni cilj fotografije. Bravo, Aleksandra!

Eliveli, zašto si odabrala ove radove?

Umjetnici se na Vijuga platformi sve više iskazuju i ima sve više novih članova te je zbog toga i teže odabrati samo mali broj radova za rubriku. Odabrala sam ovih pet radova zbog svoje posebnosti i jer su se više isticali sa svojom tematikom.


Provided by Martina In Wonderland

Cijeli album fotografija je poseban sam po sebi. Fotografije su odlične kvalitete i stvaraju odličan kontrast. Ovaj rad sam odabrala zato što me oduševila raznolikost boja jednog buketa cvijeća koji su mi se činili skoro pa nestvarni. Vjerujem da bi ovakav buket svatko volio imati u svom domu ili barem izrađenu fotografiju.


Provided by Anita Novaković

Anitina šema zmijanjskog veza na panama platnu me na prvu oduševila. Jako kreativni i precizno ušiveni uzorci.
Također je lijepo vidjeti da netko cijeni tradiciju i oživljava ju kroz svoj talent. Vjerujem da je za izradu veza potrebno puno vremena i truda te također i stečenog znanja, a iz priloženog možemo vidjeti da je Anita veoma talentirana umjetnica.


Provided by Goran Mirosavic

Fantastična serija fotografija. Ponekad zaboravljamo da je sve oko nas umjetnost pa čak i ono što već nesvjesno koristimo svaki dan. Goran ima odlično oko za detalje i zahvaljujući njemu sada možemo uživati u ovim predivnim fotografijama. Gledajući fotografiju, do mene dopire miris zrnaca kave sa željom da skuham jednu kavu.


Provided by Trinnitty Art

Doista je bilo teško odlučiti se samo za jedan rad ali ovaj se ipak posebno isticao. Promatrajući ga, u meni se pojavila toplina i pozitivno što je sigurno i bio umjetnicin cilj. Kombinacija boja je fenomenalna kao i sam oslikani motiv . Marinina slika bi bila odličan detalj u svačijem domu.


Provided by Ena Varesevac

Enin album Just one woman je odlična serija fotografija. Jednako koliko je misteriozan toliko i puno govori svojom jednostavnoću. Sviđa mi se crno bijeli kontrast i sjene koje padaju na tijelo te zahvaljući njima anatomija tijela dolazi do svog izražaja.

 

Ako si propustio/la prošlotjedni izbor radova pogledaj što su pripremili ambasadori na poveznici.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *