Team Choice Specijal: Kontrasti

[TEAM CHOICE SPECIJAL] Kontrasti

Danas ti donosimo novi Team Choice Specijal pod temom Kontrasti. Naši ambasadori Ivana  i Boško pripremili su fantastične radove za ovotjedni Team Choice Specijal.

Team Choice Specijal: Kontrasti prikazuje ono što smo  i očekivali: kontraste samih umjetnika. Bez obzira bavili se istom vrstom umjetnosti svi radovi će biti specifični i drukčiji baš kao i umjetnik koji ih je stvorio.

Pogledajte u nastavku koji su to radovi odabrani i njihova mišljenja o tim radovima.

Boško, zašto si odabrao ove radove?

Birao sam radove koji su meni predstavljali najbolje što sam našao na vijugi. Takođe mi je bilo bitno da napravim selekciju različitih tehnika i ideja kako bi se dobila jedna fer i raznolika selekcija, jer vijuga ne potencira jednu tehniku, sve su zastupljene pa i u mom izboru. Naročito mi se dopao crtež autorke Katarinac, on je nekako najupečatljiviji od svih radova. Trudio sam se da kroz komentar iskažem šta je to što me je privuklo kod njih, a to su originalnost i komunikacija rada sa ljudima


By Mihovil Pintarić

Rad je odlično prikazao trenutnu situaciju sa pandemijom, mnogi su teško pogođeni merama  koje su opravdano ili neopravdano sprovedene. Estetika rada me veoma podseća na film SAW, naročito kolorit. Titl u dnu rada može da implicira na trenutnu situaciju, ili da simbolizuje opšte stanje čoveka u ovoj situaciji. Jedino što mi je zasmetalo u ovom radu je ruka, tačnije nedovoljna obrađenost, ne deluje dovoljno realistično taj njen prelaz preko lica, više mi liči na parče tkanine, ali rad je i sa tim ”nedostatkom” dobar.


By Marija Lakićević

Marija je odličan ilustrator, jedva sam se odlučio koji rad da odaberem. Ovaj rad sam odabrao jer odskače od njenih ostalih radova zbog igre svetlosti i senke. Njen ilustratorski stil je prepoznatljiv, i lako se da uočiti na vijugi, njen stil je idealan za ilustrovanje knjiga i ostalih publikacija za sve uzraste.


By Valerian Manutea

Ako se dobro sećam, ovo je treći put da biram Vojinov rad. Njegove radove lako je prepoznati na vijugi, što zbog jakog kolorita, što zbog kombinovanja pop arta sa japanskim stilom animiranja. Castlevania je popularna serija, i Vojin je dao zanimljiv omaž. Kompozicija je centralno postavljena, sa pozadinom koja je nastala kombinovanjem psihodeličnog kolorita i tačkastog paterna. Rad bi bio odličan poster za za seriju, i zato sam ga uvrstio u izbor.


By Katarinac

Veoma, veoma, veoma zanimljiv rad. Samoća je problem koji zahvata sve veću populaciju ljudi, i sve je teže izaći iz iste, a to je predstavljeno u vidu ambisa pred kojim stoji čovek. Lopta koja stoji iznad njega takođe može predstavljati težinu i problematičnost samoće kao takve. Stil crtanja se perfektno uklapa u temu nije ”ispeglan” nego je delimično haotičan, što samoća u suštini i jeste. Ovo je rad koji mi je privukao najviše pažnje, voleo bih da čujem analizu autora.


By Jovana Preradović

Mislim da mi je ovo prvi put da biram rad koji je u domenu hiperrealizma. Tehnički rad je odlično izveden, naročito mi se dopada kosa, ali i anatomija koja je ovde perfektno izvedena. Naziv rada je Nirvana, i kako autorka kaže, rad predstavlja stanje blaženstva i unutrašnjeg mira, što je i značenje samog rada. Nemam zamerku, rad je odličan, i jedva čekam da vidim nove radove

Team Choice Specijal: Kontrasti nastavlja se našom ambasadoricom  Ivanom.

IVANA, zašto si odabrala ove radove?

Ovi radovi su jako jako šarenoliki, drugačiji, svaki predstavlja sebe.
Volim kada sklopim neke radove pa onda svaki izgleda povezano iako su autori različiti, ali sam ovaj put odabrala drugačiji sklop istih.
Njihov prikaz, vremeplov, emocija… Sve je različito. I to mi se nekako najviše i dopada kod njih.
Volim kada se trudimo da inspirišemo jedni druge a ostanemo nekako svoji. To je posebna čar i to je ono što nam Vijuga pruža, mesto za zajedničke ideje. Stvaranje. Umetnost, naprosto. 🙂

Provided by Domisljato

Kod ovog autora me svaki put oduševljeva ta postavka rada, ta kompozicija koju predstavlja i način na koji je vidi.
Jedan kadar, interesantan, poigrava se sa emocijom, misteriozno, autentično i ujedno tužno.
Vremenski uslovi u kojima je prikazana fotografija dodatno razvijaju neki težak osećaj, pa i okolina koja je odustna na slici, prikaz jedne osobe koja pomučeno hoda ka “oluji” – ka neveremnu.
U susret. Veoma mi se dopada celokupno. Sat mi ostavlja još snažniji utisak tako da mi vreme kao pojam dominira na fotografiji.
Sve pohvale autoru. 🙂


By Tatjana Brulja

Ono što mi je ovde posebno interesantno kod ove skulpture jesu zapravo detalji.
Navikli smo na jednostavnost i uvežbavanje anatomije šaka, pa i kroz skulpturu i crtež, ali volim videti i nešto “novo” , drugačije i predstavljeno sa nekim značenjem. Verujem da je autoru i bilo za cilj dostizanje nekih simbola i predstavljanje posmatraču na neki svoj način. Interesantan je kolorit kojim je odrađena ova šaka, ugao, pa i ova senka iza nje mi daje dodatnu atmosferu u postavci rada.
Jako zanimljivo. Udubljenja, ispupčenja na različitim razmacima… Sve je lepo svedeno i izdefinisano.
Sve pohvale! 🙂


By Sabina Novoselić

 

Jako mi je interesantan album ovog autora.
Linearni crteži, predstavljeni olovkom na papiru, jako čvrsti crteži po teksturi.
Imaju neko svoje već objašnjenje i jasno se mogu sagledati bez puno komentara.
Ovaj portret mi je bio posebno zanimljiv i zapao mi je za oko zbog načina na koji je prikazan, kontrastnih linija i šrafura, senki…
Sve je jasno prikazano, a jako lepo odrađeno, ispoštovana anatomija čoveka kao glavni zadatak po mom kriterijumu.
Sve pohvale za rad. 🙂


By MesakPhoto

Mislim da vrlo često biram radove ovog autora, moram to spomenuti, naravno kao najveći kompliment i pohvalu koju želim dati… Upravo iz tih razloga jer ne mogu da ostanem ravnodušna na bar jednu iz nekog albuma, zaista se vidi rad, trud i ulaganje u nešto što volite, što volimo. I samo tako nastavi! 🙂 Ovaj portret biram i prosto mi je favorit od celokupnog albuma jer mi se na neki svojstven način izdvaja, unosi mi vedrinu, to cveće, ženska osoba koja ga drži – odiše mi lepotom i srećom. Divan spoj i ovo je nešto što vrlo često kupi posmatrača – emocija.
Jako je prepoznatljiva na fotografiji.
Želim puno uspeha! 🙂


By Mihael

Vodopadi – mali, zanosni a opasni ponekad.
Mada, kada nam je objektiv tu i kao na ovoj fotografiji najvažnije je preneti atmosferu mesta na posmatrača.
Divan pejzaž, reka koja smiruje i celokupan album fantastičnih slika.
Dopada mi se perspektiva fotke, njen kolorit i te malo “jače” boje na njoj.
Smiruje. Zaista ima posebnu čar. Reka koja teče, proticanje vremena, misli, osećanja… Vodopad, kao sve skupljeno u jedno traga dalje.
A fotografija ima tu moć da zaledi vreme u isto vreme, da ga zabeleži i ovekoveči.
Zaista divna fotografija. 🙂

 

Ako nisi uspio/la pogledati prošli Team Choice Specijal, to  možeš sada na poveznici. Vidimo se na Vijugi!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *