[TEAM CHOICE – SPECIJAL] Podrška od samog početak

Idemo u još jednu odličnu srijedu na Vijugi. Zašto kažemo da je luda zato što uživamo u fantastičnim radovima koje birate vi umjetnici s Vijuge i na taj način gradite jednu super priču. Priča se svodi da budete podrška u luda vremena. Ako samo u to vrijeme podrška vjerujemo da možemo napraviti velike stvari da možemo “stvoriti” velike ljude tj umjetnike u našem slučaju. Ovo je ogromna čast i zato idemo u odličnu srijedu na Vijugi. Današnje radove birat će naše ambasadorice Ivana i Martina In Wonderland. Dvije zanimljive ambasadorice su izabrale više od 10 radova pa vas pozivamo da istražite u nastavku zašto je tako.

Zajednički izbor


By Stella

Ivana

Pre svega čestitke na divnim fotografijama, zatim da se nadovežem na to da je ovaj album u meni probudio neku inspiraciju.
Fotografije zelenila, dovoljno je ovo zeleno tlo i vedro nebo i verujem da je i sam umetnik sa mislima stigao daleko.Dopada mi se kako je kroz celu kompoziciju objašnjeno sve.
Od perspektive do tonova boja. Umetnik očito objašnjava svu lepotu prirode i njene kvalitete koje ona poseduje i taj uticaj na druge.Jako je važno da je očuvamo, brinemo o njoj jer mi smo deo nje.
Još jednom sve pohvale i samo napred u daljem radu za ovu umetnicu.

Martina In Wonderland

Savrsen proletnji pejsaz. Prolece u punom jeku, u punom sjaju. Dominira zelena boja, koja iako mi nije omiljena, na ovoj fotografiji izgleda savrseno. Bukvalno 50 nijansi zelene, sa presekom plave, da bi se razbila monotonija. U centru se nalazi drvena kucica sto celoj fotografiji daje posebnu toplinu, donja trecina se sa visokom travom, a ostale dve trecine su drva. Da se spustila malo nize, voda ne bi se videla, a sa tim i fotografija bi bila mnogo monotonija i manje zanimljiva. Odlicna kompozicija, odlicna fotografija i mesto u koje su me prenele sve boje i teksture.

Idemo  u pojedinačne izobore pravi izbor je od Ivane pa onda od Martine.
Ivana zbog čega si odabrala ove radove?

U mesecu smo kada je priroda naša velika inspiracija, bar mogu to reći za sebe. Gde god da se osvrnem sve lepote prirode dolaze do izražaja i to me samo podstiče da još više obraćam pažnju i brinem o njoj. Naravno ne mora biti deo prirode ono što prikazujemo na našim radovima, dovoljno je da nosimo tu emociju o sebi i ispoljimo je na neki svojstven način.
Najveći uticaj imaju spoljašnji faktori na nas, a samim tim to prenosimo dalje.
Svi radovi su fantastični, divna prilika da još jednom biram.

Veselimo se vidjeti koje si radove izabrala. Pa krenimo.


By Luka Habuš

Predstavljajući u ovom izboru prirodu koja me je oduševila, ugledala sam i ovu fotografiju koja i nije deo te neke prirode ali je izuzetna fotografija koja budi neku sreću i ovaj pas kao životinja posle prirode ima važnu ulogu u slikama / radovima.
Takođe u nekom drugom planu pojavljuju se zgrade i ulica na kojoj je smeštena radnja.
Veoma interesantno je to što je fotkano u hodu / šetnji i pas koji prenosi radosnu energiju na okolinu svojim skokom koji je fotkan baš u dobrom trenutku.
Taj kontakt psa i čoveka, odanost i poslušnost, sve prenosivo preko fotke.
Takođe, ono što je stvorilo ceo taj utisak je crno – beli ton.
Mislim da je cela izražajnost došla upravo zbog tog efekta.
Sve pohvale za dobru fotografiju! Samo napred! 🙂


By Branko Jović Fotograf

Branko ima seriju predivnih fotografija i vrlo zanimljivih kompozicija. Odličan je u tome što radi i mislim da sam u dosadašnjim odabirima uvek pronašla nešto u njegovim albumima što me posebno inspiriše i zaista sve pohvale pre svega na serijama fotografija i prosto je nemoguće zaobići neku njegovu fotku!
Interesantno kod ove fotke je taj crveni kišobran koji naglašava sve, koji je u prvom planu i taj naslov koji je dao fotografiji je zagonetka u neku ruku.
“Hodati sam” po kiši, tmurno vreme koje u čoveku vrlo često budi neku tugu i kiša kao način skrivanja suza.
Sve čestitke i samo napred u daljem razvoju fotografija! 🙂


By Martina In Wonderland

Celokupna serija ovih fotografija početka prirode mi je fantastična.
Mislim da sam ipak za ovaj izbor radova odabrala umetnicu koja ima takođe fenomenalan izbor što se tiče ovog opisa prirode i sve čestitke joj želim ovim putem.
Predivan album ovakvih fotografija cveća, proleće je ipak probudilo u svima jedu divnu emociju i maštu za umetnost. Jer proleće i jeste umetnost.Dopada mi se takođe boja ovih latica cvetova, ta tekstura je lepo došla do izražaja i senka koja se preliva na latici kao i na celoj krošnji. Svaka čast na predstavljanju ove prirode, na ovom albumu kao i ostalim radovima! :))


By Nina Švajcar Buben

Jedan odličan akvarel.
Sjajna tehnika kojom je rađen.
Na prvi pogled podsetilo me je na slikarstvo jedne naše čuvene slikarke Nadežde Petrović koja je imala na svojim slikama takav neki pejzaž, prirode i cvetova punih livada.
Kuće u drugom planu, perspektiva planina, sve pohvale!
Izgleda živopisno iako su tonovi malo tamniji i malo tmurni, opisuje vreme u kom je rađena slika i svu tu prirodu okolo, zelenilo oko kuća, podseća me na šume i netaknutu dušu iste.Daljine, kao u izmaglici da ostaju, naziranje blagim i svetlim tonovima iste.
Veoma mi se dopada celokupni rad! 🙂
Bravo na ovakvom akvarelu! Želim puno sreće u daljem radu.


By Milenica Djordjevic

Još jedan predeo sa neke ptičije perspektive.
Veoma predivna perspektiva, ostavlja bez daha a isto tako o njoj se može pisati u jednom dahu. Oblaci, nebo kao da dodiruju ove vrhove planina, svo ovo zelenilo koje je na istim i senke koje prate imaju jako zanimljivu boju.
S jedne strane zamračeno a sa druge jača svetlost i efekat menjaja vremena.
Naglašava promene i iščekivanje kišnice.Zbog celokupnih boja na fotografiji u jednom momentu mi je izgladalo kao naslikani pejzaž na platnu dok nisam malo bolje sagledala.
Postoje one fotografije koje su kao naslikane slike.
I na tome sve pohvale! U daljinama sam ostala dok sam gledala ovu fotografiju i vrlo često kada je pogledam dok prelistavam radove vrati mi istu misao.
To je nešto neprocenjivo na slikama koje umetnik uradi i ostavi iza sebe, svako ko je pogleda probudi ” to nešto”.
Odlična je! 🙂


By Sunčica Grđan

Priroda, pejzaž – teško je opisati sve što jedna ovakva fotografija probudi u čoveku, emociju koju izazove. Podseća me na predeo u mom kraju koji ostavlja bez teksta, očarava.
Reka koja teče i samo značenje proticanje vremena, žuborenje i voda kao voda ima neku posebnu ulogu u prirodi i kod čoveka, podstiče ga na veće razmišljanje i kao da pruža neku smirenost u datom momentu.
Dopada mi se što je fotografisano kada je Sunce ujutru i vidi se neka oaza mira u tom dobu. Divno okolno zelenilo, oslikava se u vodi i stvara još bolji efekat fotografije a samim tim što je voda čista nazire se i unutrašnji deo korita.
Sve pohvale i volela bih videti još puno ovakvih fotografija jer prosto uživam u njima dok ih gledam i osećam se kao da sam već tamo.
Još jednom, veoma sam oduševljena ovim izborom! 🙂


By Dženis Hasanica

Ovo je jedan izuzetan prikaz prirode i okoline. Ono što me je posebno oduševilo jesu – zgrade.Poistovećujem se sa ovim fotkama upravo iz razloga jer sam strastveni ljubitelj zgrada, naročito onih starih i urušenih koje su pune života kada ih malo bolje sagledamo i zavirimo.Jedna zgrada ima puno uspomena u sebi. Svetlost, priroda koje su jasno dočarale ovu fotografiju i divno se uklopile u kompoziciju.
Kako nam samo priroda sama diktira, uklapa se i stvara nam kompoziciju a isto tako moramo imati ozbiljno umetničko oštro oko kako bismo je i prepoznali.
Svaka pohvala ide umetniku za fotografije, odličan osećaj i prepoznavanje okoline.
Volela bih videti još ovakvih radova / fotografija sličnih kompozicija kao što su ove sa zgradama.Prosto su našle neko svoje mesto  među ostalim radovima i dočarale ih.

Martina, zbog čega si odabrala ove radove?

Stiglo je prolece, a sa njim i suncani zraci. Priroda je pocela da se budi: cvece i drva su krenula da cvetaju, zivotinje pocinju da se krecu, ponovo se cuje pesma ptica i nebo je plavo. Ponekad prosarano oblacima, ponekad tmurno, u svakom momentu spremno za pljusak – sve to definise prolece, a umetnici ga vole u svakom izdanju. Ove nedelje sam htela da odaberem dela koja na neki nacin otslikuju prirodu, da bi je proslavili u svoj njenoj lepoti.


By Artsusu

 Za pocetak, odabrala sam jedno delo koje pretstavlja crtez uradjen olovkom u boji. Oko, kao jedan od najekspresivnijih delova ljudskog tela i ujedo moji omiljeni, sa nalepljenim cvetovima oko njega. Potsetio me je na moji najnoviji prolecni projekt. Imeno, nesto slicno sam uradila sa jednom veoma talentiranom mladom damom i dok sam razgledala radove na Vijugi, odmah mi je privukao paznju. Vakvo nesto izgleda podjednako dobro kako na fotografiji, tako i na crtezu, a verujem i kojoj bilo drugoj tehnici. Mnogo mi se dopala kombinacija toplih i hladnih tonova, kako i to sto deluje dosta realisticno. Fantasticna izvedba!


By Luka Habuš

Ponovo prolece. Ocigledno oblacan dan, orosena poljana i leptir – jedan od insekata koje najcesce vidjamo u prolece i kojima se najvise radujemo. Boje su bogate, tamnije, ali prelepe i skladne. A sta bi drugo i mogli da ocekujemo od prirode – najveceg umetnika? Luka je umesno dolovio atmosferu i zaista majstorski ulovio kadar. Lepo bokeh deli subjekt od pozadine, ali ipak mozemo da je razaznamo. Odlicno je to sto nije izostavio drugo stablo cicka, jer doprinosi slojevitosti fotografije i nekako je balansira. Svaka cast!


By Photo_by_ana98

Najbolja asocijacija za prolece – rascvetana drva! Zao mi je sto se ne razumem bolje u vrste drva i biljaka, ali znam da mali broj njih ima roze cvetove. Fotografisano na lep, suncan dan i pod vedrim nedom, a izmedju spleta grana i cvetova, u fokusu se posebno istice jednan, usmeren ka svetlosti sunca. Dominiraju roze i plava boja i kad zatvorim oci i pomislim na prolece, to su dve boje koje mi prve padaju na pamet. Umesnost se sastoji u tome sto od haosa grana, Ana je uspela da ulovi pravi ugao i cvet i sve to da ne izgleda uopste pretrpano.


By SmyleiOwl

Jos jedna asocijacija na prolece – lale! Crvene lale kakve je imalo u dvoristu mojih roditelja kad sam bila dete. Odlicna kompozicija, sa dobro postavljenom vazom sa lalama u levom donjem uglu, a drvena dijagonala prati pravilo vodecih linija. Vidi se da se u pozadini “nesto desava” – ima sto, stolice, ocigledno i prozor sa kog dolazi topla suncana svetlost. Dijagonala balansira fotografiju i sa aspekta svetlosti i tame: levo od nje je tamno, a desno – svetlo. To sto su lale postavljene u tamnijem delu doprinosi maloj, igrivoj misticnosti. Sladne boje i lepa atmosfera.

Hvala našim umjetnicama Martini i Ivani. To je bilo sve za ovu srijedu. Ako vam se svidio neki rad možete ga komentirati i tako podržati umjetnicu ili umjetnika s Vijuge.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *