[TEAM CHOICE SPECIJAL] : Pojačaj boje

Vraćamo se opet s novim odabranim radovima od strane naših ambasadora Maje i Belmina. Team Choice  Specijal na Prime Vijuga donosi svježi izbor radova pomno odabranih od strane naših umjetnika.

[TEAM CHOICE SPECIJAL] : Pojačaj boje donosi 10 radova u različitim bojama, različitim nijansama, kompozicijama. Boja, boja je ono što čini umjetnost ono što je. Trenutno na Vijugi provodimo aktivnost Boje ljeta, pa se savršeno uklopio ovotjedni [TEAM CHOICE SPECIJAL] : Pojačaj boje.  Pogledaj u nastavku što smo ti pripremili.

Majo, zašto si odabrala ove radove?

Kao i uvek ima dosta dobrih radova koji zasluzuju da se nadju medju odabranim, ali ova pet rada su mi privukla najvise paznje i ostavila dobar utisak. Ovog puta je boja ta koja je imala najvise uticaja i zasluga oko toga koji radovi ce mi se najvise dopasti. Vrlo lepo ukombinovani tonovi i uspesno prenesene emocije. Vec sada su svi jako dobri u tome sto rade, a daljim trudom verujem da ce postici jos bolje rezultate.

 


By Dorotea Dorka

Fotografija mi je jako simpaticna i ima nekakav sarm. Dopada mi se ideja, generalno koliko sam videla Dorotea ima neke svoje vizije i ideje koje ispunjava. Vrlo lepe hladne boje koje ipak odaju toplotu, sa ribom u prvom planu drze paznju gledaocu narocito zbog milog pogleda koji upucuje zeni. Oseca se veza izmedju ribe i zene sto daje jos veci plus fotografiji koja je u stvari vrlo jednostavna.


By Aleksandra (photo_by_ana98)

Najvise paznje kod ovog rada su mi privukle boje. Tamna pozadina u kombinaciji sa zutim cvecem budi tako prijatan osecaj. Svidja mi se sto se blago istice zelena boja u pozadini i kapljice na laticama koje na suptilan nacin ucestvuju u kvalitetu. Kompozicija tj. cvetovi koji su iseceni, na prvi pogled deluju pomalo cudno, ali ipak mislim da bas takvi kakvi su dopunjuju jedni drugi i ceo utisak je kompletan.


By Katarina

Zalasci sunca mi uvek privuku paznju.

Osecaj i ono sto oni pruzaju mogla bih vecno da posmatram, a verujem i vecina nas. Ova fotografija jako lepo docarava mesto , jednostavno mogu osetiti i zamisliti kao da sam tamo. Boje su jako lepo uklopljene, hladne sa toplim prizvukom oblaka. Takodje kuce, voda, nebo i drvece cine jako lepu kompoziciju i daju fotografiji jos nesto sto je cini prijatnom za posmatranje.


By Shizsbella

Svi radovi iz serije portreta su mi genijalni i uspesni. Ovaj mi je privukao posebnu paznju zbog docaravanja karaktera i samog polozaja glave figure, lepo zabelezen i dobro opisan trenutak. Takodje mislim da su boje jako lepo valerijski uklopljene i da je svaki ton na svom mestu. Svidjaju mi se potezi i kada se posmatra iz daljine potrebno je neko vreme da se shvati da je rad digitalno radjen, a da nije slika na platnu.


By Shizsbella

Vec sam izabrala portret istog autora, ali sam morala i ove sake.

Digitalan rad mislim da joj veoma dobro ide i da ce radom i trudom biti jos bolja. Takodje su mi i ovde kombinacije i prelazi boja uspesno uskladjeni. Kompozicija je takodje dinamicna i pruza osecaj toplote saka. Generalno mislim da su ruke i sake nesto sto je svima nama vazan deo zivota i da bez njih gotovo da nista ne bismo mogli da uradimo. Samim tim nikakav poseban nagovestaj ne mora da istice njihovu temu u umetnickim delima.

[TEAM CHOICE SPECIJAL] : Pojačaj boje nastavlja se izborom drugog ambasadora.

Belmin, zašto si odabrao ove radove? 

Radovi koji su mi zapali za oko ove sedmice su jako posebni. Dosta je bilo dobrih radova, ali ovo su radovi o kojima sam imao nešto više da kažem, od tehničkih stvari, preko prikazivanja emocije, do nauke o fotografiji. U nastavku pogledajmo šta to svaki rad nosi sa sobom.
Odabir nije nekim posebnim redom, po kvalitetu, niti po nekim drugim kriterijima, jer nikad ne možemo objektivno reći da je neko umjetničko djelo bolje od drugog. To je subjektivno, jer svako ima svoj ukus.


By Ena Vareševac

Fotka koja prikazuje ljeto u čitavom svome sjaju, teška za potrefiti pravu ekspoziciju, jer je u frejmu i sunce i sjena. Kamere teško podnose toliku količinu kontrasta, pa fotograf mora znati upravljati sa svim tim tehničkim stvarima. Ena je uradila odličan posao u tom smislu.  Jednostavna fotografija koja baš odgovara ovom godišnjem dobu.


By Aleksandra (photo_by_ana98)

Fotografija često ne mora da bude tehnički tačna, niti slikana sa dobrim aparatom, da bi izazvala znatiželju i određene osjećaje kod posmatrača. Ova fotografija me privukla zbog doba u kojem je slikana, i zbog same akcije, odnosno kretanja koje je uhvaćeno na njoj. Osjetio sam nostalgiju za danima djetinjstva, jer se upravo u ovo doba dana najviše djece skupi na igralištu, iako ih sve roditelji zovu kući, pa im je svaka sekunda dragocjena koju provedu u igri. Jedino što bih uklonio sa fotografije je logo, koji previše odvraća pažnju sa djela.


By Vanessa Lukas

Negative space, ili negativni prostor je prostor u fotografiji koji je prazan.

Taj prostor često može da pojača emociju koju ta fotografija nosi. Vanessa je iskoristila taj prostor da pojača emociju zadovoljstva i sreće u ovom portretu. Takođe, model koji pogled usmjerava van fotografije dodaje osjećaj misterioznosti i znatiželje. Sve pohvale za portret!


By Dario Kisegi

“Less is more” je izreka arhitekte Van der Rohe. I tu njegovu izreku mnogi fotografi pokušavaju da otjelove u svoim umjetničkim djelima. Jednostavnije fotografije mogu da nose kompleksna značenja i kompleksne emocije. Posmatrač želi da fotografija koju posmatra bude ugodna za gledanje, a jedan od načina za postizanje toga je da se učini minimalističnom, jer kad je previše stvari i subjekata u fotografiji, oko ne zna u šta da gleda.


By Martina In Wonderland

Martina nas ponovo pogađa sa perfektnim slaganjem boja u njenoj fotografiji. Primijetno je da je ona izučila nauku o bojama, pa to i primjenjuje u svojim fotografijama.
Kontrast, pored drugih tehnika, čini fotografiju ugodnom za oko, a jedan od načina postizanja kontrasta je korištenje suprotnih boja. Martina radi jako dobar posao u  tom smislu.

Došli smo do kraja ovotjednog [TEAM CHOICE SPECIJAL] : Pojačaj boje

Ako još nisi, prošlotjedni Team Choice Specijal možeš pogledati na poveznici. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *