[TEAM CHOICE – SPECIJAL] Priča o emociji

Na Vijugi nikada nije dosadno posebno što se tiče radova u kojima možete uživati. Tako da danas imate čast uživati u odličnim radovima koje su izabrali našim ambasadori Nikolina i Belmin Mešanović. Pa pogledajte koje su to radove izabrali naši ambasadori. Prve radove će birati Nikolina pa onda Balmin.

Zašto si Nikolina izabrala ova radove?

Danas sam izabrala večinom fotografije. Jednostavno ima nešto posebno u njima i govore svojim posebnim emocijama. Bojama i emocijom pričaju svoju priču poznatu samo autorima fotografije. ko zna pričat sa fotografijama i sa kistom. Zna i pričat priču života.


By Sunčica Grđan

Žubor vode i priroda u proljetno vrijeme i tople temperature bude nas iz ovog zimskog sna i odmah smo bolje volje tako da ovakve slike u bojama obožavam. kad bi mogla birat svoj godišnji odmor bio bi negdje na ovakvom mjestu. gdje voda budi sve ono živo u nama. Kao kad zima skida svoju odječu u preljepo proljetno ruho.


By Dunda_art

Jedna veoma senzualna slikica i maštovita. Sve slikice autorice su predivne ali ova šalje svoje signale i poruke mašte i jave. Ima boja i sivila taman da otkrijemo i šta nam autorica želi poručit… da naša tijela skrivaju u nama ljepotu i svaki dio je posebno bitan. Sakriven ali zapavo ktomice i otkriven


By Ranjeni Orao

Starina vozova je nekad lijepša od novoga jer udiše svojom ljepotom i skromnošću još ovaj snijeg daje potpunu fotografiju. jednostavnost je nekad bolja od kompliciranosti. puno je privlačnija od puno šminke. Šminka nas prekriva kakvi jesmo a zapravo samo skriva ono najbolje u nama šta mi mislimo da je loše a zapravo je najbolje.


By Nina Švajcar Buben

Tratinčice koje sam ko klinka uvijek brala po polju. Još se sječam kad sam majci brala buketiće tratinčica. uvijek sam joj stavila smile na lice. Ovo je prelijepo naslikano. puno vedrine u boji i povjetarac koji ne vidimo ali ga osjetimo na vlastitom licu. U glavi odmah imam slikice za slikat. tratinčice u vazi 🙂


By Stella

Slika govori jednim posebnim jezikom a to je mir i govor kamenja, odsjaj sunca i predivan pogled sa objekta. Mogli bi pričat dugo o ovoj slici, ali kao ono tišina govori sve. Tako i ja o ovoj slici. Ostala sam bez riječi jer mi fotografija zrači svime. Sa svojom ljepotom i gracioznošću daje polet svemu.

Sljedeći na redu je izbor koji je radio Belmin. Pa zašto si odabrao ove radove?

Listajući feed Vijuge našao sam se u teškoj poziciji pokušavajući da izaberem najbolje radove. Sljedeći radovi privlače pažnju na sebi sopstven način. Svi su vizualno ugodni, neki prikazuju subjekt na dukčiji način, a neki izazivaju određenu emociju. U nastavku pogledajte šta to svaki od njih nudi i uživajte.


By Lastinrepak

Po meni umjetničko djelo treba uvijek da izaziva određeni osjećaj. Mala maca u digitalnom radu, izgubljena u velikom gradu je našla spas unatoč svim izgledima. Umjetnik je obratio pažnju na svaki detalj. Svi detalji su u harmoniji jedan sa drugim, i perfektno se uklapaju u cjelinu. Nemam zamjerki. Svaka čast za artwork!


By Ana_Batricevic

EMOCIJA! Dobar portret treba to da ima. Dvoje starih se smiju i uživaju u životu dok još mogu. Zar nije to suština suživota? Crno bijeli stil u ovom primjeru je idealan jer daje više kontrasta, te isključuje boje, tako da oko posmatrača automatski ide na prvo lice koje se smije. Prava stvar!


By Martina In Wonderland

Martina nas uvijek počasti sa estetski ugodnim i lijepim fotografijama. Niti ova koja slavi buđenje prirode nije izuzetak. Pastel boje su uvijek dobrodošle u fotografijama. Posebno mi se sviđa tranzicija cvjetova, kako je jedan cvijet potpuno otvoren i procvjetao, već sljedeći manje, pa zatim sljedeći i sve tako dok padaju van polja fokusa.


By Luka Habuš

Prikazivanje subjekta iz uglova na koje nismo navikli privlači pažnju gledatelja. Fotografija koja privlači pažnju je fotografija koja ostavlja utisak na gledatelja i to je cilj svakog fotografa. Luka je to uspio sa ovom fotkom. Svaka čast!
“S linija” je oku ugodna, tako da fotografiji daje estetski lijep izgled.


By Stella

Konji su plemenite životinje koji su uvijek poželjni kao motivi u fotografijama. Slikanje portreta konja je obavljeno odlično! Stav i pogled životinje su na mjestu i uzrokuju uzbuđenost kod posmatrača.
Ovaj konj na fotografiji izgleda kao da pozira, odnosno da prati upute fotografa: “Gledaj u daljinu…”

To je bilo sve za ovaj tjedan. Hvala našim ambasadorima Nikolini i Belminu što su odabrali ove radove. Ako se neki rad vama posebno sviđa pohvalite ga u komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *