[TEAM CHOICE SPECIJAL] Radovi koji prelaze granice

Pozdrav opet mi s odličnim radovima koje su birali našim fantastični ambasadori na Vijugi. Baš tijekom pripreme ovog članak razmišljali samo o tome kako ovu radovi su baš različiti što se tiće država o  dakle dolaze tj odakle su autori. Ta činajnica nas je jako obradovala jer umjetnosti je odlična baš zbog toga što ne pozna granice. Današnje radove u birala Maja Vranić i Anita Janković. Pozivamo vas da pogledate njihov izbor radova.

Maja, zašto si odabrala ove radove?

Ovo mi je treći put da biram radove i mogu da kažem da sam zaista uživala jer mi je većina njih privuklo pažnju. Ovaj put su bile sve fotografije. One su mi na prvi pogled ostavile jak utisak i želju za dužim posmatranjem i nekakvom analizom. Dolaskom lepšeg vremena čini se da i radovi i inspiracija svih nas postaje veća. Takođe sam shvatila da me jako privlače pejzaži i priroda.
Zahvalna sam ovim umetnicima što su mi pružili ovako lepe prizore.


By Stella

Kod ove fotografije mi se dopada to što je naglašena veličina i snaga konja, kao i to što se uočava njegova dobrota. Boje su jako mirne i ističu životinju koja je u prvom planu.
Takođe je spontanost ta koja uvek doprinese fotografiji i čini je još boljom. Najviše me je privukla mešovitost divljine i pogled samog konja koji odaje utisak pitomosti i nežnosti. Jednostavna i dinamična fotka.


By Belmin Mešanović

Ova fotografija iz serije proleća je na mene ostavila nekakav jak utisak. Kuća koja se vidno raspada okružena prirodom koja se oko nje rađa i ponovo cveta daje savršen sklop. Predstavlja dobar primer toga da je u životu sve prolazno i da se svakog proleća rađa nešto novo, možda i bolje. Kuća može da bude metafora za prošlost, a priroda za sadašnjost i ono što će tek nastupiti. Dobar prikaz vremena i prolaznosti, kao i života.


By Milenica Djordjevic

Mačke su uvek moj izbor, mada ih mnogi ljudi smatraju lukavim i ne baš društvenim životinjama. One u sebi nose nekakvu posebnu energiju i čar. Pepito deluje kao veoma luckast i veseo mačak koji je pun života i radosti. Dopada mi se ugao pod kojim je ,,uhvaćen” kao i to što je fotografija crno bela pa deluje još privlačnije. Ono što još skreće pažnju jeste njegov pogled koji je zainteresovan i zaokupiran ko zna čemu.


By Filip

Kod ovog rada je pre svega dobra ideja i trenutak. Izabrala sam ga jer deluje misteriozno i može se tumačiti na svoj način. Ono što je meni prvo palo na pamet jeste ta želja da vidim šta se to nalazi ispred mene, mada je sasvim jasno iako je van fokusa, a još važnije jesu kapi kiše koje su direktno ispred i u prvom planu. Sobzirom da ih brisač svako malo skloni sa stakla ova fotografija nam može poslužiti kao primer da je važno da budemo fokusirani na ono što se sada dešava jer to svakog časa može nestati, a da će ono što sledi svakako doći i to u svoje vreme


By MesakPhoto

Sviđa mi se što je fotografija bodeljena na nekakva tri dela. Svaki od njih prikazuje nešto drugačije, a stapa se u jedno – prirodu. Takođe mi se dopada gradacija boja, od svetlije ka tamnije i dinamičnost. Nemam šta da zamerim, jednostavno se oseća miris i veličina ovog predela koju bih mogla da posmatram zauvek.

Anita, zašto si odabrala ove radove?

Ovo su novi radovi mojih prijatelja na Vijugi i čast mi je predstaviti ih ovde. Izabrala sam radove sa različitom tematikom, ali svi imaju neki fantasticni element koji privlaci paznju. Nadam se da cete uzivati u mom izboru i obavezno pogledajte i ostale radove ovih divnih umetnika. Vijuga je dom umetnika.


By Photo_by_ana98

Ova fotografija je deo serije pod nazivom Insects i bila mi je najupečatljivija zbog drame koju ilustruje. Jake boje i kontrast čine ovu fotografijom vrlo živopisnom i dinamičnom. Ana je uhvatila sjajan trenutak i ovekovečila ga. Obavezno pogledajte i ostale fotografije iz ovog serijala kao i njene druge radove.


By _lamsi_photography_

Album Gospođica prikazuje sve ono odvažno i snažno u ženi, a pored toga sve ono ljupko i privlačno. Uživajte u fotografijama mojih gospođica. Ovako autorka opisuje album kome pripada sledeća fotografija po mom izboru. Krupni plan i vidljivi detalji ostavljaju interpretaciju mašti posmatrača i to čini ovu fotografiju sjajnom.


By Aleksandra

Sledeca fotografija je deo albuma pod nazivom Transparent. Autorka je višestrana umetnica, bavi se fotografijom, skulpturom i akvarelom, a ovaj serijal fotografija je vrlo izražajan. Izabrala sam ovu fotografiju zbog snažne poruke i drame koja je postignuta krupnim planom. Obavezno pogledajte i ostale Aleksandrine radove.


By Aleksandar

Aleksandar pravi sjajne portrete i ova fotografija je deo albuma pod nazivom Jeca. Kadar i ugao snimanja daje ovoj fotografiji vrlo upečatljiv umetnički dojam. Takođe, obrada fotografije ističe oči devojke koje su uvek glavni fokus portreta i privlače pažnju posmatrača. Pogledajte i ostale Aleksandrove portrete na portalu Vijuga.


By Ante Roca

Poslednji rad u ovom izboru je divna jesenja fotografija jednog opalog lista. Ante se divno poigrao bojama i otvorom blende i stvorio sjajnu i poetičnu fotografiju. Kompozicija je takođe fantastična i čini ovu fotografiju veoma upečatljivom. Obavezno pogledajte i druge radove ovog mladog fotografa iz Hrvatske.

Hvala našim fantastičnim umjetnicima što si dio Vijuge ali hvala Aniti i Maji na odličnim radovima koje su odabrale u ovom izboru. Ako se vama neki rad posebno svidio ili cijeli izbor ostavite svoj komentar ispod članka.

1 razmišljao “[TEAM CHOICE SPECIJAL] Radovi koji prelaze granice

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.