[THE BEST ARTIS OF THE WEEK] Goran Mirosavic

Ovaj tjedan će nam se predstaviti naš Goran Mirosavic pobjednik  ovotjedne rubrike The best artist of the week. Goran je sa svojom fotografijom “Amazing view” dobio priliku da se danas predstavi. Također ćemo čuti priču kako je ušao u svijet fotografije, kako je nastala pobjednička fotografije i neke druge stvari. Zato vas pozivamo da pročitate cijeli članak i uživate u njemu. A fotografije od Goranove možete pogledati na linku.

  • Možeš li nam se molim te predstaviti? Reći nešto o sebi ,odakle dolaziš ?

Moje ime je Goran Mirosavić. Rođen sam 1987., odrstao sam u Osečini, jedno malo mesto u zapadnoj Srbiji blizu Valjeva. Više od 15 godina živim u Valjevu. Tu sam sam završio srednju školi i fakultet.

  • Kako je krenula tvoja ljubav prema umjetnosti? Osim fotografije čime se još baviš?

Ljubav prema fotografiji se javila pre nekih desetak godina kada sam dobio svoj prvi digitalni fotoaparat SAMSUNG ES15 . Tada nisam znao ništa o fotografiji samo sam škljocao pa šta ispadne, mada sam i tada imao dobrih fotografija.Na fakultetu sam imao kurs o osnovama fotografije, gde smo pored teorijskog dela imali i praktični rad, kao i obradu fotografije.Krajem prošle godine sam nabavio prvi DSLR fotoaparat sa koji sada fotkam, to je Canon 2000D.


By Goran Mirosavic


By Goran Mirosavic


By Goran Mirosavic


By Goran Mirosavic

  • Kako je nastala tvoj pobjednička fotografija  „Amazing view“ , Gdje si je fotografirao?

NazivAmazing view
Autori: Goran Mirosavic
Week 21

Pobednička fotografija je nastala na jednom izletu nadomak Valjeva, na takozvanoj “Velikoj steni” sa koje se pruža prelep pogled  „Amazing view“  na jezero Rovni. Fotografisao sam zalazak iz nekoliko pokušaja i najbolji momenat u “golden hour” sam podelio na Vijugi.

  • Kada bi mogao nabrojati 2 svoje najbolje fotografije koje si objavio na Vijugu to bi bile? 


By Goran Mirosavic

Fotorafija “Glass” nema neku posebnu priču, nastala je za vreme izolaciju u doba Korone. Posebna je po tome što je utrošeno dosta vremena i truda da se napravi set, kadar i da fotografija izleda ovako.


By Goran Mirosavic

Druga bi recimo bila iz albuma “Women in nature ” slučajno pronadjena lokacija i odradjen shooting spontano uz super rezultate.

  • Vidimo da si tijekom korone pohađao neke tečajeve. O kojima se radi? Kako si došao do njih? Što si tijekom tog perioda najviše naučio? 

Tokom korone online kursevi su dostigli pravu ekspanziju, sve je funkcionisalo tako pa i dodatno usavršavanje. Pored kursa enleskog koji sam pre vec zapoceo morao sam da zavrsim online bili su i kratak kurs profilne fotografije, kurs kako organizovati i voditi biznis instagram profil. Pored toga izdvojio bih i Nikon-ovu školu fotografije koja je za vreme korone bila besplatna.

 • Koji bi umjetnike s Vijuge pohvalio za to što rade? Zbog čega baš njih, Što je odlično kod njih? 

Od umetnika na Vijugi bih izdvojio Milana Sladić i Daria Kisegi, volim detalje i makro fotografiju toga ima u njihovim radovima.

  • Što bi preporučio umjetnicima na Vijugi? 

Trenutno me motiviše igrica Gurushots. U kojoj se na odredjenu temu postavljaju fotorafije i takmiči sa drugim učesnicima. U timu sam “Srbija fotografi” gde sa članovima razmenjujem iskustva oko fotografije. Daju ideje i predloge koji mogu da budu jako korisni.Youtube je nepresusni izvor informacija i ideja.Više vremena provode u oblasti koju vole i da svaki dan nauče nešto novo. Konkretno o fotografiji toliko toga ima, da se svaki dan može nešto novo da se nauči. Pored samog fotografisanja, postprodukcija je jako važan segment da bi fotografija bila dobra i da se iz nje izvuče maksimum.

 

4 misli na “[THE BEST ARTIS OF THE WEEK] Goran Mirosavic

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.