[THE BEST ARTIST OF THE WEEK] Anđela Jokić

Ovaj tjedna završavamo s odličnim člankom zapravo predstavljanjem naše pobjednice Anđela Jokić. Anđela je prije dva tjedna pobijedila u rubrici The best artist of the week sa svojim radom “Žene”. Kao nagradu je dobila mogućnosti da se predstavi na Vijugi i da bira najbolje radove s Vijuge u sklopu rubrike Editor of the week. Na kraju ovog članaka pozivamo vas da pogledate koje je sve radove odabrala Anđela. A sada uživajte u njezinoj priči.

Možeš li se ukratko predstaviti?

Zovem se Anđela Jokić, bavim se crtanjem i fotografiranjem. Studiram Umjetničku akademiju Sveučilišta u Splitu.

Kako si došla do ideje za ovu pobjedničku fotografiju?

Slika je nastala spontano, nakon dugo vremena što se nisam vidjela sa prijateljicom, ovo nam je bio jedan od prvih susreta. Izrazila je želju za slikavanjem i pristala sam. Bilo je to vrijeme karantene i ovo je bio najbolji izbor za jednostavnu zabavu. Lov na sjene i valjanje po travi samo za par slika. Ugodno smo iskoristile vrijeme, i baš smo uživale.

Čime se još baviš?

U svijet umjetnosti ušla sam prirodno i opuštajuće. Od svoje šeste godine, za mene je umjetnost bila samo bojanka i obična dječja igra. Školu nikada nisam voljela, stoga sam uvijek bježala nešto nacrtati na papir kako bi bila u svom svijetu. Jedino što me je zanimalo je crtanje. Dobivala sam razne pohvale ali i kritike. Kritiku nije bilo lako prihvatiti, no kasnije shvatiš da ti to zapravo treba kako bi išao korak dalje. Za par godina, ono što mogu trenutno reći, vidim se najviše u ateljeu kako radim sa ljudima ili djecom. Prije nego osoba nauči kako se pravilno drži olovka, htjela bi čuti što za njih znači umjetnost, kako je oni doživljavaju i da li smatraju da im je potrebna, kako bi se opustili. Došli smo u vrijeme gdje se umjetnost jako malo cijeni. Smatram da je jako bitno otvoriti stranu kreativnosti, pa bilo to u neko čudno vrijeme ili na nekom čudnom mjestu.

Gdje vidiš najviše prilike za napredak u svom radu i u okolini što se tiče umjetnosti?

Napredak u radu vidim samo u vježbama, to može značiti: rad na sebi ili rad na tehnici, zajedno sa velikim uloženim trudom. Prilike će dolaziti same gdje god postoji mogućnost da se ostvari nešto.

Koji te umjetnici najviše motiviraju s  Vijuge? (zbog čega)

Svi umjetnici koji su prijavljeni na Vijugi me motiviraju, uvijek mi je teško odvojiti najbolje tjedne radove. Svi imaju ono nešto i to je odlično. Kada vidim neku osobu , da voli to što radi, automatski se i sama motiviram, kako bi rekla, to me na neki način ispunjava. Potičeš druge, tako i potičeš sebe.

Možeš odabrati  1 svoj rada koja si objavila na Vijugu. Zbog čega si baš njega odabrala? Koja priča iza njega se krije?

Izdvojiti ću jedan rad. Dok sam šetala u prirodi, razmišljala sam što to još do sada nisam uslikala, malo sam usporila i naučila da moram još bolje promatrati. Ovaj list bio je sakriven među ostalim biljkama, ni sama ne znam kako mi je upao u oko. Dopao mi se mnogo. Jako je sitan iako na slici izgleda puno veće.


Provided by Anđela Jokić

Da li bi preporučila Vijugu drugim umjetnicima? 

Ovim putem preporučujem svima, svi su dobrodošli.Vijuga je odlična, aktivna stranica sa mnogo sudjelovanja u raznim idejama i jako je motivirajuća.

Hvala vam što ste pročitali ovaj intervju. Za sami kraj pozivamo vas da pogledate koje je radove Anđela prošli  tjedan odabrala u rubrici Editor of the week  – pogledate ovdje 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *