[THE BEST ARTIST OF THE WEEK] Gabrijela

Posted on

Ovotjednu pobjedu u rubrici THE BEST ARTIST OF THE WEEK odnio je, ni manje ni više, kralj životinja, to jest rad “KING” umjetnice Gabrijele. Za nju ovaj kralj predstavlja motivaciju, kako nikada ne treba odustati i kako se treba boriti za ono što zaista želimo ostvariti. Zato se svi trebamo smatrati KRALJEVIMA u tom smislu. Kako naša Gabrijela vidi svijet i umjetnost možete pročitati u nastavku, svakako odiše pozitivom!

Naziv:KING
Autorica:Gabrijela
Week 23
 • Pozdrav Gabrijela! Ukratko nam ispričaj svoju životnu priču, čime se još baviš, odakle nam dolaziš,?

Pozdrav Vama i cijeloj ekipi Vijuga team-a. Ja sam Gabrijela Grmača. Imam 21. godinu. Dolazim iz Čapljine, BiH. Treća sam godina Ekonomskog fakulteta u Mostaru. Crtanjem se bavim od malih nogu i to je jedan od mojih hobija koji me opušta i čini slobodnom u stvaranju nečeg novog, kreativnog. Pored toga, bavim se glazbom i zasad uspjevam sve izorganizirati.

 • Zbog čega si izabrao baš taj rad za THE BEST ARTIST OF THE WEEK?

Izabrala sam rad „KING“, koji je nastao potpuno spontano, što za mene predstavlja motivaciju kako nikada ne treba odustati i kako se treba boriti za ono što zaista želimo ostvariti. Zato se svi trebamo smatrati KRALJEVIMA u tom smislu.

 • Kažu da umjetnici vide svijet na svoj način i iz tog svijeta izvlače ono što njih kao umjetnike zanima. Da li je i kod tebe tako? Odakle crpiš inspiraciju za svoje radove?

Slažem se. Smatram da su umjetnici puni kreativnosti i odličnih ideja. Moja inspiracija dolazi na različite načine. Ponekad tražim slike na internetu kako bih crtala, ponekad moji bliži ljudi mi pošalju slike kako bih crtala njihov portret, a ponekad se samo prepustim umjetnošću i slobodi.

 • Zašto umjetnost? Što te inspiriralo da se počneš baviti crtanjem, to jest umjetnošću?

Umjetnost je nešto što me ispunjava. To se dogodilo tako spontano. Samo sam išla svojim osjećajem, a kad ideš osjećajem i kada nastane nešto spontano mislim da je to nešto najljepše što postane dijelom tvog života, i bez čega ne možeš zamisliti život.

 • Kako bi definirala umjetnost?

Najjednostavnije rečeno: BITI ONO ŠTO ŽELIŠ=UMJETNOST.

 • Opiši nam svoje viđenje svijeta, sa umjetničke strane.

Moj svijet s umjetničke strane je šaren, puno različitih boja i neprestano izmišljanje nekih novih inovativnosti koji me čine ponosnom.

 • Odakle tolika ljubav prema životinjama? Navela si u opisu da si animal lover. 😊

Obožavam životinje! Ja sam onaj tip osobe koji ne može proći kraj psa ili mačke na ulici da mu ili joj se ne javi. 😀 Smatram da je ljubav prema životinjama urođena i da tko voli životinje ne može mrziti ni svijet, a ni ljude.

 • Kako je situacija vezana za korona virus utjecala na tebe osobno?

Sigurna sam da je utjecala na sve nas malo stresno, pa tako i na mene. Bilo je sve čudno. Grad je odjednom bio prazan, svi smo se nekako bili udaljili, započeo je virtualni svijet koji mi se nije dopao. Što se tiče trenutne situacije meni osobno je zasad dobro. Gledam uvijek s pozitivne strane i uvijek kažem: Ne daj Bože gore.

 • Odaberi 2 rada koja si objavila na Vijugi i predstavi ih! Zašto si baš njih odabrala? Imaju li oni neku poruku? 


Gabrijela
1. Ovaj prvi rad mi se sviđa zato što sam tada bila otkrila novi način crtanja, odnosno počela sam crtati i na crnom papiru, pa evo to ovako izgleda. Nema neko posebno značenje, samo otkrivanje novog načina. 😀


Gabrijela

 1. Drugi rad je isto na crnom papiru. Kao što sam ranije rekla, veliki sam obožavatelj životinja tako da ovo za mene prestavlja najslađe stvorenje na svijetu, tako je rad i dobio ime.
 • Zbog čega si odlučila biti dio Vijuge? Da li bi preporučila Vijugu drugim kolegicama i kolegama umjetnicima?

Vijuga je, ja mislim, jedinstvena stranica koja se ovoliko trudi podupirati sve umjetnike, ne samo u crtanju, već i u fotografiranju, i u svim drugim oblicima umjetnosti. Iz tog razloga mi se jako svidjelo biti dio umjetničke obitelji. Naravno da bih!

 • Za kraj, imaš li neku posebnu poruku za umjetnike?

Želim reći svim umjetnicima da ostanu takvi kakvi jesu, da se nastave baviti onim što vole  i da vole ono što rade, da nikada ne odustanu. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *